AN-SOFIE DE NYS

Mijn naam is An-Sofie De Nys, erkend klinisch orthopedagoog en systeempsychotherapeut i.o.

 

De rode draad doorheen mijn leven heeft alles te maken met kinder- en jeugdontwikkeling. Ik ben altijd binnen de sociale sector actief geweest als (hoofd)leidster in een jeugdbeweging, heb een diploma Vroedkunde op zak en mijn interesse rond onderzoeken, diagnosticeren en begeleiden bij opvoedings-, ontwikkelings-, gedrags- en emotionele problemen heeft zich doorgetrokken tot een diploma als klinische orthopedagoog. Ik praat, als systeempsychotherapeut (i.o.), met gezinnen wanneer iemand in het gezin zich zorgen maakt over iets. Daarbij geloof ik in de eigen kracht van kinderen, jongeren en gezinnen om moeilijkheden aan te pakken. Samenwerking, open communicatie en zorg op maat zijn belangrijke aspecten in mijn werk om het kind, de jongere of het systeem te laten groeien in zijn eigen kunnen.


STUDIES

 

Bachelor in de Vroedkunde (K.U.Leuven) - 2015

 

Master in de pedagogische wetenschappen: Orthopedagogie (K.U.Leuven) - 2019

 

Gezins- en systeempsychotherapeut i.o. (K.U.Leuven/UPC)

 

Vormingen rond handelingsgericht werken, autisme, executieve functies, taalontwikkelingsstoornis in het secundair onderwijs en intelligentieonderzoek afnemen.

  

WERKERVARING

 

Tijdens mijn masteropleiding liep ik stage in Leeuwarden (Nederland) waar ik als gedragsdeskundige leerlingen, ouders en docenten begeleidde en ondersteunde tijdens de schoolloopbaan van deze leerlingen. Na afloop van mijn stage bleef ik daar nog enkele maanden werken. Daarnaast heb ik gewerkt als pedagogisch coach van kinderdagverblijven. Op dit moment ben ik werkzaam in verscheidene zelfstandige praktijken.

ERKENNING

 

Lid van de Vereniging Voor Orthopedagogen (VVO).

 

Registratienummer VVO1910967

 

Aspirant lid Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling